Van Eiffeltoren naar Steenwijker toren: ‘Toch een goed doel, kippenvelmomenten en herinneringen voor het leven gemaakt!’

Van Eiffeltoren naar Steenwijker toren: 'Toch een goed doel, kippenvelmomenten en herinneringen voor het leven gemaakt!'

De tocht ‘Van Eiffeltoren naar de Steenwijker Toren’ door 9 leden van fietsclub Het Pijnlijke Zadeltje heeft toch een goed doel bereikt.

De tocht ‘Van Eiffeltoren naar de Steenwijker Toren’ door 9 leden van fietsclub Het Pijnlijke Zadeltje heeft toch een goed doel bereikt.

De gemeente Steenwijkerland hoorde van deze 660 kilometer lange monstertocht in 3 dagen en zag hierin een mooie gelegenheid om een lokaal goed doel te steunen. Om deze reden heeft de gemeente € 1.000,- beschikbaar gesteld die HPZ mocht schenken aan een goed doel. Dit is de Stichting Sport Verstandelijk Gehandicapten Steenwijk ’81 geworden.

Woensdagnacht vertrokken 9 wielrenners van HPZ richting Parijs voor deze monstertocht. Gesteund door de eigen verzorger Swen Kruisweg van SKsports. „De dag van aankomst zijn we, liefhebbers als we zijn, direct op de fiets gestapt voor een stadstour van 35 kilometer door Parijs. Alle highlights passeerden de revue, geweldig om dit per fiets te doen”, vertelt Clint Kruisweg, een van de 9 leden, enthousiast.

Vol moraal
„Dat fietsen in Parijs een uitdaging was hadden we woensdag al gemerkt. De drukte is immens, al met al waren we blij dat we Parijs na ongeveer een uur achter ons konden laten. Daarna rolden we van dorpje naar dorpje, met her en der een kasseistrook maar vooral veel heuvels. De route was prachtig! Om 19.30 passeerden we de grens van België en om 20.15 uur arriveerden we vol moraal bij ons hotel. De dag met de meeste kilometers zat er immers op”, vertelt Clint over de eerste fietsdag.

‘Alleen nog maar naar huis’
Clint vertelt verder over de tweede dag: „Mentaal de zwaarste dag brak aan, dit bleek ook de fysiek de zwaarste dag. De hoogtemeters waren vergelijkbaar met dag 1, alleen zaten deze in de eerste 100 kilometer ‘gepropt’. Met 258 kilometers in de benen voel je dit wel. Gelukkig was Swen hier bij iedere stop om ons te voorzien van precies de juiste sportvoeding (met grote dank aan Martijn’s Race & MTB). Zo kon ook deelnemer Tristan Schepel halverwege de route naar een fietsenmaker na een defect aan zijn fiets. Swen zette hem weer op de route en zo kon Tristan de route zelfstandig hervatten en de groep bijhalen. Grote klasse! We laten het buitenland achter ons en dat voelen we gelijk. Wat heeft NL toch een fantastisch wegdek!” Wederom een dag waarin we 12 uur onderweg waren (inclusief stops). Echter was de sfeer uitmuntend, we hoefden immers ‘alleen nog maar’ naar huis.”

Kippenvelmomenten
Dag 3: De dag van thuiskomst, een dag zonder grenspassages. „Maar wederom een dag door een prachtig decor! En er bleken nog veel verrassingen voor ons in het verschiet te liggen. De laatste heuvels werden getrotseerd rondom Arnhem en daarna koersten we richting de laatste tussenstop, daarna moesten we nog 70 kilometer. Eenmaal aangekomen bij deze stop stonden circa 40 clubleden en vrienden/familie ons op te wachten. Wát een steun. Dit gaf een enorme boost voor het laatste deel. Met een grote groep reden we het laatste deel naar ‘onze’ toren.”

„Eenmaal daar aangekomen was de verrassing zowaar nóg groter. Enorm veel mensen stonden klaar om ons onder luid gejuich te onthalen. Een tweede kippenvelmoment. Het was een prachtige tocht, waar we herinneringen voor het leven hebben gemaakt. Er overheerst een enorm gevoel van trots dat we alle 9 de eindstreep gehaald hebben! Iets wat ons zonder de hulp van SKsports en Martijn’s Race & MTB niet gelukt was.”

Artikel: https://steenwijkercourant.nl/steenwijk/Van-Eiffeltoren-naar-Steenwijker-toren-Toch-een-goed-doel-kippenvelmomenten-en-herinneringen-voor-het-leven-gemaakt-27063839.html 

Posted by | View Post | View Group